4 tips om succesvol feedback te ontvangen

Feedback ontvangen kan iedereen, zou je zeggen. Toch is dat ook voor veel mensen lastig. Of je die feedback nou krijgt van je leidinggevende, collega of iemand anders maakt daarbij niet uit. Geldt dat ook voor jou? En wil je weten hoe je succesvol omgaat met feedback? Dan is het goed om nog even door te lezen. Feedback ontvangen is namelijk bijna net zo lastig als een compliment accepteren. Je kunt je er ongemakkelijk bij voelen. Of misschien zelfs aangevallen. Ik beloof je, als je dit artikel leest krijg jij hierna maar al te graag feedback.

Waarom zou je überhaupt feedback willen ontvangen?
Omdat diegene die jou feedback geeft jou blijkbaar belangrijk genoeg vindt om die feedback ook aan jou te geven. Want anders zou hij die feedback natuurlijk niet aan jou geven. Wie jou feedback geeft, wil verbinding met jou maken. En verbinding tussen mensen is gewoon fijn! Probeer er daarom vanaf nu ook zo naar te kijken. Feedback is eigenlijk het maken van een verbinding tussen jou en de ander.

Wat schiet ik er nu mee op?
Simpelweg: informatie over jezelf in combinatie met een gedeeld belang, bijvoorbeeld een team- of bedrijfsbelang. Dat is wat je ermee opschiet. En dat moet je wat mij betreft altijd willen weten. De inschatting of je er iets mee opschiet en of je er daadwerkelijk iets mee moet doen komt dan als stap 2. Probeer het te benaderen als in het zelfverzonnen spreekwoord ‘je kunt beter spijt hebben van de feedback die je wel hebt ontvangen dan spijt van de feedback die je niet wilde ontvangen’.

Als ze niets zeggen dat zal het wel goed zijn toch?
Dat is inderdaad een veelgehoorde tip binnen organisaties. Zolang we niets zeggen zal het wel goed zijn. voorkom dat je in deze valkuil van non-communicatie trapt en zorg dat je de feedback wel gaat krijgen. Stel gewoon de volgende
vraag aan je collega: ‘Wat is jouw tip aan mij om mijn effectiviteit in mijn werk te vergroten?’.  Vaak zal de ander hierover nam moeten denken. Geef hem die tijd. En kom er desnoods zelf nog even op terug.

Wat als ik onzeker word van het idee feedback te krijgen?
Word je onzeker van ‘het idee feedback te krijgen’ of van diegene die je de feedback geeft? Pas dan de volgende werkwijze toe. Probeer in beide gevallen vooral te luisteren naar WAT er gezegd wordt. Je doet dit door echt te luisteren en je minder bezig te houden met WIE het zegt en op welke toon dit gebeurt. Het gaat uiteindelijk om wat jij er mee doet. En die beslissing kun je alleen maar nemen als je de boodschap goed tot je genomen hebt.

De 4 tips nog even op een rijtje

  1. Zie feedback als iets dat jou belangrijk maakt en mensen verbindt.
  2. Feedback zegt iets over jou in combinatie met een gedeeld belang. Zie het als informatie die je altijd moet willen krijgen.
  3. Vraag zelf om feedback als je die niet krijgt.
  4. Luister vooral naar de inhoud van de feedback en houdt je minder bezig met wie iets zegt en op welke manier.

Doe mee met de GRATIS Prompters meetup Feedback en voorbeeldgedrag!
Tijdens de meetup Feedback en voorbeeldgedrag bouwen we samen met de deelnemers een eigen praktische workshop over feedback voor het eigen team. Deelname is gratis. Wil je deze meetup op 28 maart 2019 graag meebeleven? Schrijf je nu in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug

Blijf op de hoogte!

Blijf altijd up-to-date rondom alle ontwikkelingen binnen Prompters. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang geregeld een inspirerend artikel in je mailbox. Plus de uitnodigingen voor alle meetups.